DOÇ. DR. SELÇUK ATAY TARAFINDAN "YILDIZLARIN IŞIĞIYLA KONUŞMAK: ASTROLOJİ VE EDEBİYAT" BAŞLIKLI SUNUM GERÇEKLEŞTİRİLDİ.
Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanlığı tarafından düzenlenen sosyal etkinlik gününde, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selçuk ATAY tarafından "Yıldızların Işığıyla Konuşmak: Astroloji ve Edebiyat" başlıklı sunum gerçekleştirildi.
21 Şubat 2024 Çarşamba saat 15.00’te, Fırat Çakıroğlu Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen etkinlik, öğrenciler ve akademisyenler tarafından ilgiyle takip edildi. Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Selçuk ATAY'ın sunumu, astrolojinin edebiyatla olan ilişkisini ve bu ilişkinin edebî eserler üzerindeki etkilerini ele aldı.
Astrolojinin edebiyat tarihindeki yeri ve önemi detaylı bir şekilde inceleyen Doç. Dr. ATAY, astrolojinin yıldızların ışığıyla insan yaşamı ve olayları üzerindeki etkilerini anlattı. Edebiyat eserlerinde bu temasın nasıl işlendiğine dair örnekler sundu. Edebiyat eleştirisinde somut bir model üzerinde çalıştığını ve bu çalışmayı sosyal bilimlerin alan uzmanlarıyla tartışmaya açtığını belirten Atay, çalışmaları hakkında bilgi verdi. Katılımcılar ise sunumun interaktif ve bilgilendirici yapısından memnuniyetlerini dile getirdiler.
Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Murat ÇINAR yaptığı konuşmada, etkinliğin akademik bir atmosferde gerçekleşmesinden ve öğrencilerin bu tür etkinliklerle farklı perspektifler kazanmalarından duyduğu memnuniyeti ifade etti. Ayrıca, böylesine önemli bir konunun üniversite çatısı altında tartışılmasının ve araştırılmasının bilimsel gelişime katkı sağladığını belirtti.